6F

Bild med text anslagstavla
Välkomna till 6F!

Då är det bara en vecka kvar av höstterminen. Så fort det har gått! Här kommer lite information om den sista veckan.

v.51

Måndag: undervisning enligt schema

Tisdag-Torsdag: Schemabrytande dagar med klassen som vi kallar "Vadå Normal". I sexan jobbar vi med att vara en bra kompis och tillåta alla att vara som de är. Vi kommer också att stöpa ljus på tisdagen.

Tisdag: 8:20- 14:20 - kan bli lite senare pga ljusstöpning, då kanske det blir en kortare dag senare i veckan. Vi lägger upp allt här.

Onsdag: 8:20-13:20

Torsdag: 8:20-14:20 OBS! Insamling av Chromebooks och Ipads

Fredag: Avslutning 8:20-10:30 Mys i klassrummet och Juldans!

Klicka här för att komma till filmen Betyg- så funkar det! som vi nämnde på föräldramötet.

Bilaga: Muntliga nationella prov i engelska v(1).docx Muntliga nationella prov i engelska v(1).docx

Planering för 6F.
ID
ASO

Vecka 48 -50

Måndag vecka 48 lägger vi in det sista konditionsmomentet för terminen, nämligen BIIP-test.

Det sista momentet för terminen är dans. Vi ska träna på tjeckisk polka, två amerikanska promenaddanser och inte minst Alléskolans alldeles egna världsberömda juldans! Det är viktigt att ni är ombytta, eftersom vi även kommer att ha andra fysiska aktiviteter.

IHA
Salut!

Vi gör klart presentationer på måndagens lektion.

Läxa till måndag v.51: Repetera de 5 frågor vi har jobbat med. Du ska kunna ställa och svara på frågorna på franska. Tu t´appelles comment? Tu as quel âge? Tu habites où? Tu as un animal? Tu aimes quelles couleurs?

Bilaga: Tankekarta muntlig presentation.docx Tankekarta muntlig presentation.docx

MA
HHE
Beting (= hur långt bör man hinna i matteboken minst) ;  forts. ca 20 tal på blå eller röd kurs eller träningsbok

Läxa v.50; Alltid till torsdagar,  tidsläxa; arbeta hemma eller på läxhjälp 40 min under veckan och be en vuxen signera att du gjort läxan.

De två återstående kapitlen i 6A-boken jobbar vi klart med under nästa termin och går då igenom relativt snabbt innan vi byter till 6B-boken.

Gamla NP;

NO
HHE
Fysik; mått & materia

samt gå igenom naturvetenskap kontra "kvasivetenskap".

Ingen lab. v. 50

Ingen läxa v.50

AJA

V. 49

Nu arbetar vi med noveller i svenskan under temat "Presenten"

Vi håller på att gå igenom novellstruktur och elverna kommer börja skriva under V.49. Inlämning sker efter jullovet i Januari. Datum kommer.

SP
ASA
i Bienvenidos!

v. 2

Börja med kapitel 4.

Titta på sidan 4 i textboken och jobba med övning 1A sid. 25, 2A och B sid. 26 i övningsboken.

Läxa till torsdag nästa vecka är alla kläder på sidan 18 (finns också längst bak i gloslistan) och una camiseta, unos vaqueros, och unas zapatillas från sidan 19.

v.3

Måndag:

Torsdag: läxa: alla kläder på sidan 18 (finns också längst bak i gloslistan) och una camiseta, unos vaqueros, och unas zapatillas från sidan 19.

Bilaga: Hemuppgifter sp 6 v.46 och 47.docx Hemuppgifter sp 6 v.46 och 47.docx Prov sp 6 v.48.docx Prov sp 6 v.48.docx Läxor år 6(6).docx Läxor år 6(6).docx

SO
MLU

Rätt länk till Örebroenkäten

Varje torsdag kommer tre elever i klassen att presentera en internationell nyhet för övriga klasskamrater.

v.50 - Nova , Cesar, Rumisa

v50 - Vi avslutar våra dioramor om frihetstiden. OBS. Glöm inte att skriva en bakgrund/beskrivning av dioramat. Klara på torsdagslektionen. Ställa upp dem på fredag.

OBS!!! Provet flyttat till 1:a fedagen efter jullovet!!!!!  (Detta för att vi utan stress ska hinna gå igenom allt tilsammans.) Att läsa till provet:

Frågorna till Vasatiden på SO-rummet:

Frågorna till stormaktstiden (1-10) på SO-rummet:

Sidor i boken: 69-74, 76-81 + anteckningar

TY
MEL

Hallo und guten Tag!

Alla texter i tyskaboken ALLES DEUTSCH 6 finns upplästa här.
Det finns även glosträning till texterna där.

Träna på ord på torsdag (Lucia). Ni ska vara kvar i lagen då under luciadagen:

Utmånande ordförråd finns på quizlet: WEIHNACHTEN

Enklare ordförrad finns på liber.se: Weihnachten

Träna på Farben - färger: https://quizlet.com/_3szl8o

google classroom koden är cqtuzww

ASA
v.2

Tisdag och Onsdag

Eftersom jag är borta får ni här en lång lista med saker som ni ska jobba med på båda engelsklektionerna den här veckan. Det är inte meningen att alla ska hinna allt men ingen ska behöva sitta syssös. Hoppas att ni har haft ett bra lov. Vi ses nästa vecka!

1. Läs ”Dragon diary” sid. 88-89 i textboken. Gör övningarna A,B,C och D i boken.

2. Läs Dragons and Heroes. Läxa till tisdag nästa vecka är utvalda ord från dragons and heroes. Finns på glosor.eu Jobba med orden i minst 10 minuter

Glosor Dragons and Heroes-orden i läxa.

Glosor Dragons and Heroes- alla ord om ni vill träna mer

3. Fortsätt med ”The Komodo dragon” om ni inte gjort klart den, både textboken och     övningsboken.

4.  Gör övning F på sidan 79 i övningsboken om det finns tid kvar. Skriv på Classroom

5. Jobba med Tough Stuff. Finns på Classroom.

v.3

Tisdag: Läxa- utvalda ord från Dragons and Heroes

Glosor Dragons and Heroes-orden i läxa.

Glosor Dragons and Heroes- alla ord om ni vill träna mer

BD
AJA
Varmt välkomna till Bilden!

V.49
Denna veckan kör vi igång med våra superhjältar. Vi kommer att diskutera begreppet "stereotyp" på bildlektionen och påbörja skisser av superhjältar.  Dessa skisser kommer vi sedan göra i lerfigurer.

V.47

Vi kommer starta med bilduppgifter där ni får träna skisstekniker med blyerts och även med färgpennor.

Vi kommer efter det starta upp ett bildprojekt där vi arbetar kring Superhjältar.

Ni kommer att arbeta med olika tekninker som lera, vattenfärg och foto.

Vi syns i veckan!

Till mobil